Anmeldelse af Peter Bondesen

Elin Neumann udstiller i Uhresalen
Klip fra anmeldelse af Peter Bondesen, februar 2005

Hinnerup Kunstfond har indbudt Elin Neumann (1955) som sin første udstiller i 2005. Valget er faldet på en rutineret og talentfuld kunstner, som har fundet ståstedet i sin kunst uden at gå i stå.
Elin Neumann bor i dag på Gyllingnæs, hvor hendes ateliervinduer vender ud mod havet og flade marker med småskove. Denne motivverden præger hendes billeder.

En blå og en gylden periode
"Jeg begynder min dag med en tur ude i naturen, og først derefter går jeg igang med at male", fortæller hun.
Landskabsformationerne på Gyllingnæs inspirerer hende uden at hendes billeder udvikler sig til traditionelle landskabsmalerier.
Hovedparten af billederne i Uhresalen er udført i ensartede gyldne farver med lave horisonter. Billederne er nye i hendes værk, og de er malet op til udstillingen i Hinnerup. En lille gruppe billeder er fra en blå periode i Elin Neumanns liv. De blev malet, da hun for år tilbage boede ved Dyngby Strand syd for Odder, hvor havet tydeligvis betød mere end nu.
"Mine billeder skal hvile i sig gelv", fortæller hun. "Jeg bruger tit at arbejde med flere horisonter, og i det hele taget er det muligt at gp på jagt efter mange skjulte motiver i mine billeder", siger Elin Neumann.

Retur